Plněné žampiony ve slanině zapečené s mozzarellou zpět

Ingredience:
žampiony10 ksvejce2 ksdrcený kmín dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutisaturejka dle chuti
mozzarella1 balíčekpažitka dle chutijarní cibulka1 ks
olivový olej dle potřebykoření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky dle chutiVahalova slanina6 - 8 plátků
žampiony 10 ks, vejce 2 ks, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, saturejka dle chuti, mozzarella 1 balíček, pažitka dle chuti, jarní cibulka 1 ks, olivový olej dle potřeby, koření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky dle chuti, Vahalova slanina 6 - 8 plátků

Příprava

Plněné žampiony jsou velmi dobrým obědem nebo večeří, stačí přidat sýr, uzeninu, nebo co má každý rád.

Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, hlavičky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub pokrájíme nadrobno a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, koření nebo kapku sojové omáčky a vmícháme srazit dvě vejce. Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je pak plátkem slaniny. Houby takto upravené, dáme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem a pečeme v troubě na program "gril" na 200 stupňů. Po 5 - 6 minutách na každou houbu, omotanou slaninou, vložíme plátek pokrájené mozarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Zdobíme pažitkou, kapií nebo saturejkou.

2016-08-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI