Pohankové krokety ve slaninovém kabátku zpět

Ingredience:
uvařená pohanka200 gvejce2 ksstrouhanka dle potřeby
drcený česnek3 stroužkymouka hrstžampiony100 g
cibule1 kstymián (já dávala koření bylinkové máslo) špetkamajoránka špetka
sůl špetkapepř špetka
Na ozdobu:
anglická slanina100 gplátkový sýr50 glístky šalvěje (já neměla, dala jsem bazalku) pár
cherry rajčátka páršpejle dle počtu kroket
uvařená pohanka 200 g, vejce 2 ks, strouhanka dle potřeby, drcený česnek 3 stroužky, mouka hrst, žampiony 100 g, cibule 1 ks, tymián (já dávala koření bylinkové máslo) špetka, majoránka špetka, sůl špetka, pepř špetka, anglická slanina 100 g, plátkový sýr 50 g, lístky šalvěje (já neměla, dala jsem bazalku) pár, cherry rajčátka pár, špejle dle počtu kroket

Příprava

Zdravější verze kroket, které Vás pak nemusí tížit na mysli.

Pohanku uvařenou dle návodu smícháme s vejci, strouhankou, drceným česnekem, moukou, orestovanými žampiony na cibulce, směs okořeníme a osolíme. Pořádně prohněteme, nejlépe rukou, aby se ingredience spojily. Tvoříme rovnoměrné válečky, které pečeme nebo smažíme do zlatova. Ještě teplé ozdobíme proužkem slaniny, lístkem šalvěje (bazalky), sýrem a cherry rajčatkem. Spíchneme párátkem a můžete potěšit rodinu třeba u televize. 

Přeji doboru chuť!

2014-01-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI