Ingredience: | |||||
uvařená pohanka | 200 g | vejce | 2 ks | strouhanka | dle potřeby |
drcený česnek | 3 stroužky | mouka | hrst | žampiony | 100 g |
cibule | 1 ks | tymián (já dávala koření bylinkové máslo) | špetka | majoránka | špetka |
sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Na ozdobu: | |||||
anglická slanina | 100 g | plátkový sýr | 50 g | lístky šalvěje (já neměla, dala jsem bazalku) | pár |
cherry rajčátka | pár | špejle | dle počtu kroket |
Zdravější verze kroket, které Vás pak nemusí tížit na mysli.
Pohanku uvařenou dle návodu smícháme s vejci, strouhankou, drceným česnekem, moukou, orestovanými žampiony na cibulce, směs okořeníme a osolíme. Pořádně prohněteme, nejlépe rukou, aby se ingredience spojily. Tvoříme rovnoměrné válečky, které pečeme nebo smažíme do zlatova. Ještě teplé ozdobíme proužkem slaniny, lístkem šalvěje (bazalky), sýrem a cherry rajčatkem. Spíchneme párátkem a můžete potěšit rodinu třeba u televize.
Přeji doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI