Polníčkový salát s vejci zpět

Ingredience:
mix listových salátů80 gpolníček150 guzený špek nebo slanina150 g
vejce4 ks
Zálivka:
olivový olej4 lžícebalzamikový ocet3 lžícecukr krupice3 lžíce
voda4 lžícesůl1 lžičkačerstvě mletý pepř špetka
balzamikový krém dle chuti
mix listových salátů 80 g, polníček 150 g, uzený špek nebo slanina 150 g, vejce 4 ks, olivový olej 4 lžíce, balzamikový ocet 3 lžíce, cukr krupice 3 lžíce, voda 4 lžíce, sůl 1 lžička, čerstvě mletý pepř špetka, balzamikový krém dle chuti

Příprava

Velice snadný a chutný salát....

Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme, nejlépe v centrifuze na salát, nemáme-li, vysušíme, jak umíme. Vejce uvaříme natvrdo. Na suché teflonové pánvi vyškvaříme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninku. Zálivku prošleháme všechno spolu do krémové konzistence a do rozpuštění se cukru. Balzamikový krém do zálivky nedáváme. Ten můžeme použít až na finální úpravu salátu na talíři.
Do salátových misek rozložíme salát, poklademe na čtvrtiny nakrájeným vejcem, které z mlýnku opepříme, posypeme křupavou slaninkou a zalijeme zálivkou. Můžeme pokapat balzamikovým krémem, ale není to nutné.
Zálivku přidáváme až těsně před konzumací, ať máme krásný salát a ne nevzhledné bláto. Jíme jen tak nebo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masovým minutkám.
Dobrou chuť.

2014-04-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI