Ingredience: | |||||
tvaroh ve vaničce | 250 g | máslo pokojové teploty | 100 g | malá cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | kapary v soli | 1 lžička | velká kyselá okurka | 1 ks |
mletá sladká paprika | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
petrželka nebo pažitka | dle chuti |
Minulý víkend jsme strávili krásné chvíle na pikniku s přáteli v Riegrových sadech. Na piknik se hodí všechno, co máte doma: sýry, uzeniny, zelenina, ovoce, pečivo, sladkosti a nejrůznější nápoje ale i pomazánky které vlastnoručně vyrobíte sami doma. Já jsem donesla pomazánku Liptauer podle receptu šéfkuchaře Romana Dolejše z francouzské restaurace La Gare. Protože všem chutnala, bude recept právě na tuto pomazánku ode dneška na blogu Bistro Sezóna a od teď si ji můžete připravit doma i Vy.
Pomazánku si nejlépe připravíte ve šlehací míse pomocí kuchyňského robotu nebo ručním mixerem se šlehacími metlami.
Do mísy vložte tvaroh, máslo, jemně nasekanou cibuli, kapary, rozmačkaný stroužek česneku a na drobno nakrájenou kyselou okurku. Celou směs okořeňte sladkou paprikou, solí a pepřem. Kdo má rád může přidat i trošku mletého kmínu. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte, až se všechny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením.
Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. Nejlépe pomazánka chutná s čerstvým kváskovým chlebem.
Teď už jen zabalit deku a můžete vyrazit na piknik v parku a užívat si poslední letní prázdninové dny.
K pomazánce si dopřejte rajčatový salát třeba s koprem a olivovým olejem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI