Pomazánka s dýní Hokkaido zpět

Ingredience:
očištěná dýně Hokkaido200 gtvarohové žervé nebo domácí lučina400 gstředně velká cibule nakrájená nadrobno1 ks
chilli omáčka3 lžícefrancouzská hrubozrnná hořčice1 lžícemáslo1 plátek (cca 1 cm)
sůl dle chuti
očištěná dýně Hokkaido 200 g, tvarohové žervé nebo domácí lučina 400 g, středně velká cibule nakrájená nadrobno 1 ks, chilli omáčka 3 lžíce, francouzská hrubozrnná hořčice 1 lžíce, máslo 1 plátek (cca 1 cm), sůl dle chuti

Příprava

Potřebovala jsem nějaký "neotřelý" podklad na obložené chlebíčky a protože mám větší množství hokkaido , tak jsem zaimprovizovala. Pomazánka měla úspěch i bez obložení.

Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.

Poznámka: Na "Lučinu" jsem použila dva nízkotučné půlkilové jogurty 0,5%. Nepřidávala jsem žádnou šlehačku, ani smetanu a chuťově to nebylo poznat.

2014-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI