Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou zpět

Ingredience:
červená čočka175 gvejce1 kslučina100 g
kyselá okurka1 - 2 ksjarní cibulka2 kslahůdkové droždí2 lžíce
umeocet1 lžičkamajoránka1 lžičkasůl dle chuti
pepř špetka
červená čočka 175 g, vejce 1 ks, lučina 100 g, kyselá okurka 1 - 2 ks, jarní cibulka 2 ks, lahůdkové droždí 2 lžíce, umeocet 1 lžička, majoránka 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Pomazánky u nás frčí na tisíc a jeden způsob, těm luštěninovým ale teprve přicházím na chuť. A je to příjemná a chutná změna.

Červenou čočku propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do osolené vody (trvá to jen pár minut). Uvaříme si vajíčko a mezitím si nakrájíme jarní cibulku a nastrouháme kyselé okurky. Změklou čočku přecedíme a necháme zchladnout. Vychladlé vajíčko si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience a všechno pořádně promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit do lednice. Můžeme podávat s nakládanými okurkami.

2016-02-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI