Pomazánka z červené řepy, slunečnicových semínek a kopru zpět

Ingredience:
středně velké vařené nebo pečené červené řepy2 ksna hrubo nastrouhaná mozzarella100 gslunečnicová semínka2 lžíce
kopr (čerstvý, případně mražený)2 lžíceLučina, žervé nebo podobný sýr50 gsekaná hladkolistá petrželka1 lžíce
worcester1 - 2 lžičkydijonská hořčice1 lžičkamed1 lžička
sůl dle chutipepř dle chuti
středně velké vařené nebo pečené červené řepy 2 ks, na hrubo nastrouhaná mozzarella 100 g, slunečnicová semínka 2 lžíce, kopr (čerstvý, případně mražený) 2 lžíce, Lučina, žervé nebo podobný sýr 50 g, sekaná hladkolistá petrželka 1 lžíce, worcester 1 - 2 lžičky, dijonská hořčice 1 lžička, med 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pomazánky jsou vděčné pohoštění, když přijde například nečekaná návštěva. Jsou ale také skvělé jako snídaně, svačina či večeře. 

Řepu oloupeme a na hrubo nastrouháme. Přidáme oba druhy sýrů a pomletá nebo v hmoždíři rozdrcená slunečnicová semínka, která jsme si předem krátce opražili na suché pánvi. 

Promícháme, vsypeme na jemno nasekané bylinky, hořčici, med, worcester, pepř a sůl. Necháme v chladu odležet a podáváme s tmavým nebo světlým pečivem. 

Slunečnici můžeme nahradit vlašskými nebo piniovými oříšky. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI