Ingredience: | |||||
fazole Pinto v suchém stavu | 200 g | červená cibule | 1 ks | sterilovaná paprika | 1 vrchovatá lžíce |
česnek | 1 stroužek | olivový olej | 1 lžíce | lahůdkové droždí | 1 - 2 lžíce |
kopřivové pesto | 3 lžičky | černá sůl Kala Namak | dle chuti | pepř | dle chuti |
A je tu další souboj s mojí nejméně oblíbenou luštěninou. Tentokrát je to, mně úplně neznámá, fazole Pinto. A musím říct, že výsledek je opět 1:0 pro fazole. Pomazánka je výborná a v kombinaci s kváskovým chlebíkem je to opravdu lahoda veliká.
Fazole si namočíme na 12 hodin, několikrát během té doby vyměníme vodu. Poté, opět v čisté vodě, vaříme fazole do změknutí. To může trvat 1 - 1 a půl hodiny. Po vychladnutí fazolí, smícháme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Necháme odležet v lednici.
Doba přípravy: 10 minut bez namáčení a vaření fazolí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI