Ingredience: | |||||
Gorgonzola bianco | 200 g | česnek | 1 stroužek | nastrouhaná hruša | 1 ks |
pomleté ořechy | hrst | hořčice | 2 lžičky | sýr Philadelphia | 2 lžíce |
pažitka | dle chuti |
Opět ráno a opět otázka, jakou pomazánku na snídani připravit. Slovo padlo na italský sýr Gorgonzola druhu bianco. Původ Gorgonzoly, podle některých teorií, je datován k roku 879. Dříve nazýván Stracchino (unavený) Gorgonzola, který byl vyráběn z mléka od krav vracejících se s dlouhého putování z horských pastvin. Typická plíseň byla vytvářena přirozené vlivem specifickému prostředí. Dnes se sýr dělí podle délky a intenzity zrání na: bianco, dolce, naturale (piccante).
Nastrouhanou Gorgonzolu smícháme s utřeným česnekem a nastrouhanou hruškou, přidáme pomleté ořechy, hořčici a sýr Philadelphia. Dochutíme pažitkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI