Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | lahůdkové droždí | 6 lžic | cibule | 1/2 ks |
sterilovaný okurek | 1 ks | máslo | 100 g | sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Původně byla v plánu Ladina falešná škvarková pomazánka z jejího blogu Simply food, pak mě napadlo zkusit "klasiku" drožďovou, ale z lahůdkového droždí, na které jsem si dnes konečně vzpomněla při nákupu ve zdravé výživě.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.
Sušené lahůdkové droždí se používá jako dochucovadlo - do polévek, omáček, pomazánek apod. Obsahuje mnoho důležitých živin, skládá se ze skoro 50 % bílkovin, má nízký obsah tuku a vysoký obsah vítamínů skupiny B, je bohaté na minerální látky.
nemá kvasící účinek, nenarušuje tedy střevní mikroflóru a nezpůsobuje poruchy trávení.
Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme vejce s droždím a osmahneme do konzistence "míchaných vajec".
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.
Pokud budete pomazánku dělat z klasického droždí postup je trochu jiný, osmahnout cibulku, rozdrobit to droždí, "smažit" za stálého míchání, ono se jakoby úplně rozpustí a pak začne znovu hrudkovatět - pak teprve dát ty vajíčka. Na dvě vejce dávám jednu kostku droždí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI