Pomazánka z lahůdkového droždí zpět

Ingredience:
vejce4 kslahůdkové droždí6 lžiccibule1/2 ks
sterilovaný okurek1 ksmáslo100 gsůl dle chuti
olej dle potřeby
vejce 4 ks, lahůdkové droždí 6 lžic, cibule 1/2 ks, sterilovaný okurek 1 ks, máslo 100 g, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Původně byla v plánu Ladina falešná škvarková pomazánka z jejího blogu Simply food, pak mě napadlo zkusit "klasiku" drožďovou, ale z lahůdkového droždí, na které jsem si dnes konečně vzpomněla při nákupu ve zdravé výživě.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.

Sušené lahůdkové droždí se používá jako dochucovadlo - do polévek, omáček, pomazánek apod. Obsahuje mnoho důležitých živin, skládá se ze skoro 50 % bílkovin, má nízký obsah tuku a vysoký obsah vítamínů skupiny B, je bohaté na minerální látky.
nemá kvasící účinek, nenarušuje tedy střevní mikroflóru a nezpůsobuje poruchy trávení.

Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme vejce s droždím a osmahneme do konzistence "míchaných vajec".
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.

2016-01-13 Předkrmy

Poznámka

Pokud budete pomazánku dělat z klasického droždí postup je trochu jiný, osmahnout cibulku, rozdrobit to droždí, "smažit" za stálého míchání, ono se jakoby úplně rozpustí a pak začne znovu hrudkovatět - pak teprve dát ty vajíčka. Na dvě vejce dávám jednu kostku droždí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI