Ingredience: | |||||
větší lilek | 1 ks | sezamová pasta / semínka mletá | 2 lžíce | česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce | citrónová šťáva | 2 lžičky | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Sezóna lilku ještě neskončila, a proto si dnes uděláme zdravou pomazánku. Hodí se ke grilovanému masu, zelenině i pečivu. Nejlépe chutná s čerstvou ciabattou. Patří k mým oblíbeným.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Celý lilek propícháme vidličkou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby asi na 1/2 hodiny. Pečeme dokud není lilek celý popraskaný, měkký a tmavý.
Po vychladnutí lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu. Spolu se všemi ingrediencemi dužinu rozmixujeme na hladkou kaši. Před podáváním necháme pomazánku aspoň hodinu odležet.
Na pečivu pokapeme pomazánku olivovým olejem a servírujeme.
Přeji Vám doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI