Ingredience: | |||||
Lučina | 200 g | filet lososa (váha syrové ryby i s kůží) | 180 g | citronová šťáva | 1 lžíce |
jemně pokrájená pažitka | hrst | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Pomazánky jsou super a je dobrý mít nějakou v lednici. Na snídani, na svačinu nebo na večeři, hodí se vždycky.
Tahle je (samozřejmě) rychlá a snadná, ale hlavně moc dobrá. Pokud máte rádi rybí pomazánky, určitě ji zkuste, protože je to zase něco jiného než ty tuňákové a sardinkové pořád dokola.
Lososa osolte a upečte. Můžete ho upéct v troubě, na páře nebo opéct na pánvi, jak chcete.
Pečeného lososa nechte vychladnout, sundejte kůži a vidličkou ho rozmačkejte na kousky.
Přidejte lučinu, citronovou šťávu, pokrájenou pažitku, trošku osolte a opepřete a pomazánku dobře promíchejte.
TIP: Vždy, když koupím lososa, tak si jeden dva kousky uříznu a dám do mrazáku. Když pak dostaneme chuť na rybí pomazánku, stačí jen sáhnout do mrazáku.
Poznámka:
Váha ryby je samozřejmě orientační, a pokud máte kousek o něco větší nebo menší, nice se neděje.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI