Ingredience. | |||||
rybičky v tomatě | 1 plechovka | sýr ricotta | 100 g | malá cibulka | 1 ks |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | malé rajče | 1 ks |
čerstvá bazalka | pár lístků | limetka / citron | 1 ks |
Jsou opravdu dny, kdy se snad díky teplotám ani nehodí vařit. Však to se asi u nás moc nestane. Dneska jsem jsem šáhla na rybičky v tomatě z halibuta, které jsou díky nálevu trošku sladší, než jsem zvyklá. Kdbyby jste neměli po ruce ricottu, můžete nahradit žervé sýrem, tvarohem nebo máslem. Rybičky zase volte dle možností nebo co vám zrovna leží ve spíži. Vždyť je to tak jednoduché.
Přemýšlím, jak ten postup roztáhnout, aby to nevypadalo, že jsem vás odbyla. Jenže to opravdu asi moc nepůjde. (smích)
Vezměte mističku, kam dáte jednotlivé ingredience a promícháte vidličkou, případně, kdo chce, rozmixuje. chcete-li nechte chvilku pomazánku odležet v lednici nebo ihned můžete servírovat.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo můžete mazat na křupavé toasty. Kdo chce, může pomazánku zakápnout čerstvou limetkou nebo citrónem.
Tato pomazánka se hodí, jako snídaně, večeře nebo chutná svačinka. Milují ji i děti.
Doboru chuť vám přeje Bára!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI