Pomazánka z rybiček v tomatě zpět

Ingredience.
rybičky v tomatě1 plechovkasýr ricotta100 gmalá cibulka1 ks
sůl1 špetkapepř1 špetkamalé rajče1 ks
čerstvá bazalka pár lístkůlimetka / citron1 ks
rybičky v tomatě 1 plechovka, sýr ricotta 100 g, malá cibulka 1 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, malé rajče 1 ks, čerstvá bazalka pár lístků, limetka / citron 1 ks

Příprava

Jsou opravdu dny, kdy se snad díky teplotám ani nehodí vařit. Však to se asi u nás moc nestane. Dneska jsem jsem šáhla na rybičky v tomatě z halibuta, které jsou díky nálevu trošku sladší, než jsem zvyklá. Kdbyby jste neměli po ruce ricottu, můžete nahradit žervé sýrem, tvarohem nebo máslem. Rybičky zase volte dle možností nebo co vám zrovna leží ve spíži. Vždyť je to tak jednoduché.

Přemýšlím, jak ten postup roztáhnout, aby to nevypadalo, že jsem vás odbyla. Jenže to opravdu asi moc nepůjde. (smích)

Vezměte mističku, kam dáte jednotlivé ingredience a promícháte vidličkou, případně, kdo chce, rozmixuje. chcete-li nechte chvilku pomazánku odležet v lednici nebo ihned můžete servírovat.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo můžete mazat na křupavé toasty. Kdo chce, může pomazánku zakápnout čerstvou limetkou nebo citrónem.

Tato pomazánka se hodí, jako snídaně, večeře nebo chutná svačinka. Milují ji i děti.

Doboru chuť vám přeje Bára!

2015-07-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI