Ingredience: | |||||
cukrový hrášek | 3 hrsti | polníček | 1 balení | ledový salát natrhaný na menší kusy | 1/2 ks |
citronová šťáva | 3 lžíce | olej | 6 lžic | moučkový cukr | 1 lžička |
wasabi pasta | 2 lžíce | hrubá mořská sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
Další z receptů slavné Nigelly Lawson!
Léto je konečně v plném proudu a já si ho užívám plnými doušky, maličko blog zanedbávám, ale já vím, že mi to odpustíte. Přeci jen mám teď tolik radosti s dětmi a na zahrádce, že zanedbávám i to vaření a většinou se odbudeme nějakou z mých oblíbených rychlovek, nebo prostě jen hodíme kus masa na gril. A ke grilovanému masu prostě patří salát.
Ať si kdo chce, říká, co chce, prostě to tak je. Grilování bez kopy zeleniny uprostřed stolu, to není grilování, ale útok na žaludek non plus ultra. Mně se konečně podařilo sehnat cukrový hrášek, takže jsem neváhala a nechala se inspirovat snadným receptem oblíbené kuchařky na lehký, osvěžující a přesto hezky pikantní salát.
Když máte všechny suroviny pohromadě, není nic snazšího než si vzít velkou mísu a začít tvořit. Do mísy nasypte polníček (já z něj vždy uždibnu ty maličké kořínky), ledový salát a omytý cukrový
hrášek.
Vezměte si zavařovačku s víčkem, dejte do ní všechny ingredience na dresing, tedy citronovou šťávu, olivový olej, cukru, wasabi pastu, sůl a pepř, zašroubujte a pořádně vše protřepte. Měla by vám vzniknout hladká emulze.
Tu nalijte na salát a vše společně pořádně promíchejte. Nakonec ještě salát zasypte pár zrníčky hrubé mořské soli, popepřete a zakápněte olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI