Těsto: | |||||
hladká mouka | 280 g | máslo | 230 g | vejce | 1 ks |
bílý ocet | 2 lžičky | ledová voda | 2 lžíce | sůl | špetka |
pepř | špetka | tymián | špetka | ||
Náplň: | |||||
cibule | 1 ks | pórek | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
žampion | 5 ks | kuřecí šunka | 100 g | parmazán | dle potřeby |
zakysaná smetana | 250 ml | vejce | 2 ks | pepř | špetka |
sůl | špetka | kmín | špetka |
Tento franouzský slaný koláč (čti “kyš”) se hodí k snídani, svačině, obědu i večeři. Je výborný teplý i studený a dá se dělat na milion způsobů. Já ho tentokrát dělala s pórkem a houbami.
TĚSTO:
Z hladké mouky a studeného másla vytvořte sypkou směs. Přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do fresh fólie a uložte do ledničky.
NÁPLŇ:
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte sklovatět na kapce olivového oleje spolu se šunkou nakrájenou na plátky a pokrájenými žampiony. Po chvilce přidejte pórek nasekaný na menší kusy a prolisujte česnek. Ochuťte pepřem, solí a mletým kmínem. Když je směs hotová, promíchejte se zakysanou smetanou a nechte chladnout. Po vychladnutí spojte s vyšlehanými vejci.
DOKONČUJEME:
Těsto vyválejte na pomoučněném válu cca na 3 mm a vyložte jím formu na koláč. Lehce propíchejte “dno” těsta vidličkou a posypte parmazánem. Naneste pórkovou náplň a postrouhejte sýrem. Dejte do předehřáté trouby (na 220 stupňů) a pečte přibližně 30 minut (na konci pečení bude mít quiche zlatavou barvu a bude úžasně vonět).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI