Ingredience: | |||||
houska | 6 ks | máslo | 1 1/2 pol. lžíce | rajče | 4 ks |
paprika | 4 ks | slanina | 180 g | uzená paprika | 1/2 špetka |
domácí lečo | 1 pol. lžíce | ementál | 180 g | sušený medvědí česnek | 1 lžička |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | čerstvá bazalka | 1 hrstička |
Rychlá varianta teplé večeře nebo přílohy k večernímu vínku s přáteli. Houstičky pečte, tak dlouho, jak je chcete mít křupavé, však myslím že deset minut je maximum.
Housky rozkrojíme na půlky a orestujeme na másle.
Poté je potřeme domácím kečupem nebo zeleninovou směsí. Já použila domácí lečo.
Pokládáme nakrájená rajčata, papriky, slaninu, koření a nakonec strouhaný ementál.
Dozdobíme nasekanou bazalkou a dáme na pečícím papíře zapéct do trouby na 10 min.
Troubu rozehříváme asi na 200°C, kdo chce, může přidat i vrchní gril.
Jakmile jsou housky zapečené, otvíráme láhev červeného vína a jíme je teplé.
Kdo chce, může housky pokapat panenským olivovým olejem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI