Těsto: | |||||
vejce | 7 ks | krupicový cukr | 130 g | hladká mouka | 180 g |
olej | 40 ml | ||||
Sirup: | |||||
krupicový cukr | 100 g | voda | 110 ml | punč | 4 lžíce |
červené potravinářské barvivo | dle potřeby | ||||
Na potření: | |||||
rybízová marmeláda | dle potřeby | ||||
Na polevu: | |||||
moučkový cukr | 100 g | citronový šťáva | dle chuti |
Týden běží hrozně rychle. Všechno se to míhá kolem mě a já nestíhám sledovat, co se děje nebo ne. Škola je příšerná jako vždycky, nemá snad cenu si stěžovat pořád dokola a dokola...
Na dnešek mám pro vás připravený jen recept a to na roládu, kterou jsem tvořila tátovi k svátku. Leží mi ty fotky v počítači hrozně dlouho, ale pořád jsem se k tomu nemohla dokopat, takže až dneska.
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
2. Přimícháme mouku a olej.
3. Těsto rozetřeme na dva plechy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut každý plech.
4. Z vody a cukru svaříme sirup.
5. Po vychlazení přidáme punč s barvivem a dobře zamícháme.
6. Jeden z korpusů potřeme marmeládou.
7. Druhý položíme na první namazaný, pomáčíme sirupem a potřeme marmeládou.
8. Korpusy stočíme, zabalíme do folie a necháme uležet v lednici (ideálně přes noc).
9. Vybalíme z folie, potřeme marmeládou po povrchu.
10. Smícháme cukr s citrnovou šťávou, aby vytvořil bílou lepivou hmotu.
11. Polevou polijeme povrch rolády.
12. Necháme nějakou dobu uležet v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI