Punčová roláda zpět

Těsto:
vejce7 kskrupicový cukr130 ghladká mouka180 g
olej40 ml
Sirup:
krupicový cukr100 gvoda110 mlpunč4 lžíce
červené potravinářské barvivo dle potřeby
Na potření:
rybízová marmeláda dle potřeby
Na polevu:
moučkový cukr100 gcitronový šťáva dle chuti
vejce 7 ks, krupicový cukr 130 g, hladká mouka 180 g, olej 40 ml, krupicový cukr 100 g, voda 110 ml, punč 4 lžíce, červené potravinářské barvivo dle potřeby, rybízová marmeláda dle potřeby, moučkový cukr 100 g, citronový šťáva dle chuti

Příprava

Týden běží hrozně rychle. Všechno se to míhá kolem mě a já nestíhám sledovat, co se děje nebo ne. Škola je příšerná jako vždycky, nemá snad cenu si stěžovat pořád dokola a dokola... 

Na dnešek mám pro vás připravený jen recept a to na roládu, kterou jsem tvořila tátovi k svátku. Leží mi ty fotky v počítači hrozně dlouho, ale pořád jsem se k tomu nemohla dokopat, takže až dneska.

 

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
2. Přimícháme mouku a olej.
3. Těsto rozetřeme na dva plechy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut každý plech.

4. Z vody a cukru svaříme sirup.
5. Po vychlazení přidáme punč s barvivem a dobře zamícháme.

6. Jeden z korpusů potřeme marmeládou.
7. Druhý položíme na první namazaný, pomáčíme sirupem a potřeme marmeládou.
8. Korpusy stočíme, zabalíme do folie a necháme uležet v lednici (ideálně přes noc).

9. Vybalíme z folie, potřeme marmeládou po povrchu.
10. Smícháme cukr s citrnovou šťávou, aby vytvořil bílou lepivou hmotu.
11. Polevou polijeme povrch rolády.
12. Necháme nějakou dobu uležet v lednici.

2014-09-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI