Quiche s dýní a červenou řepou (bez lepku) zpět

Korpus:
kukuřičná mouka1 a 3/4 hrnkurozehřáté máslo150 gvejce1 ks
Náplň:
menší červené řepy2 ksmalá dýně Hokkaido1/2 ksčerstvý kozí sýr100 g
dobromysl hrstkasmetana na šlehání250 mlvejce3 ks
kukuřičná mouka 1 a 3/4 hrnku, rozehřáté máslo 150 g, vejce 1 ks, menší červené řepy 2 ks, malá dýně Hokkaido 1/2 ks, čerstvý kozí sýr 100 g, dobromysl hrstka, smetana na šlehání 250 ml, vejce 3 ks

Příprava

Tento bezlepkový koláč je inspirován kamarádkou Maruškou, která nám obdobný servírovala při příjezdu do Santa Fé. Po několikadenní cestě, kdy jsme v rámci časových úspor jedli jen "za volantem" to pro nás byla božská mana! Vůbec nejlepší na tom je, že udělat tohle těsto je ještě jednodušší a rychlejší, než dělat klasické křehké těsto.

Kukuřičnou mouku smícháme s rozpuštěným máslem, vejcem a špetkou soli. Připravené těsto vtlačíme do formy na koláč. Perfektně drží i na okrajích. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Řepu nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte nahrubo. Dýni nakrájejte na tenké měsíčky. Smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a přidejte dobromysl. Na dno koláče naskládejte řepu, na ni položte měsíčky dýně a kousky sýra. Zalijte směsí smetany a vajec. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.

2017-12-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI