Těsto: | |||||
hladká mouka | 175 g | studené máslo | 100 g | žloutek | 1 ks |
studená voda | 4 lžíce | ||||
Náplň: | |||||
vejce | 3 ks | creme fraiche | 200 g | smetana ke šlehání | 200 ml |
listový špenát | 2 hrsti | slanina | 200 g | mozzarella | 1 ks |
sýr Gouda | 50 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
muškátový oříšek | špetka |
Co takhle upéct báječnej Quiche? Slanej koláč, co je pořád celkem trendy. Různý druhy najdete skoro v každým bistru, kavárně či pekárně. S kamarádkou Zuzkou jsme jeden pekly zrovna včera a byl dokonalej!
Přísady na těsto svižně zpracujeme v míse, abychom máslo dlouze rukama nezahřívali. Vyválíme z něj tenkou placku, kterou přeneseme pomocí válečku na formu a tu pak dáme odpočinout do lednice cca na 10 minut.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, vyndáme těsto, položíme na něj pečící papír a zatížíme ho třeba zapejkacíma mističkama nebo hrstí nějaký luštěniny /fazole, hrách/. Pečeme takto 15 minut, sundáme zátěž a pečeme ještě 5 minut, až povrch zezlátne.
Mezitím si rozšleháme v míse vejce a přidáme creme fraiche se smetanou. Opět prošleháme. Směs osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Slaninu nakrájíme na nudličky a začneme ji restovat na pánvi. Ke konci restování přihodíme propraný listový špenát nebo ho můžeme podusit v rendlíku na trošce másla. Goudu nastrouháme nahrubo.
Na dno těsta nasypeme trochu goudy, slaninu, špenát i kostičky mozzarelly a zalijeme to směsí z vajec a smetany. Na vrch přijde zbytek strouhaný goudy a pečeme opět na 200 stupňů cca 25 minut do zezlátnutí.
Quiche jíme teplej nebo studenej, ale hlavně rychle, protože PAK už nebude.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI