Quiche s uzenou makrelou, hráškem a créme fraiche zpět

Těsto:
špaldová hladká mouka150 gšpaldová chlebová mouka100 gmáslo125 g
sůl1/2 lžičkystudené mléko4 lžíce
Náplň:
uzená makrela1 ksvejce4 kscréme fraiche200 g
hrášek50 gsýr Grana Padano50 gvelká cibule1 ks
thini1 lžícebílý pepř dle chuti
špaldová hladká mouka 150 g, špaldová chlebová mouka 100 g, máslo 125 g, sůl 1/2 lžičky, studené mléko 4 lžíce, uzená makrela 1 ks, vejce 4 ks, créme fraiche 200 g, hrášek 50 g, sýr Grana Padano 50 g, velká cibule 1 ks, thini 1 lžíce, bílý pepř dle chuti

Příprava

Dnes je k večeři další variace na francouzský slaný koláč - quiche. Díky tomu, že se dají měnit nejen ingredience na náplň, ale i těsto, je tento koláč pokaždé jedinečný.

Mouku smícháme se solí a přidáme máslo, nakrájené na plátky. Společně hněteme, až vznikne drobenka. Do té postupně po lžících přidáváme studené mléko podle konzistence těsta. Až vznikne vláčné a tvárné těsto, vyválíme ho na velikost koláčové formy (já mám 25 cm průměr) a prsty domačkáme i do okrajů. Hotový korpus propícháme vidličkou, dáme do lednice vychladit a mezitím si připravíme náplň. Na troše másla opečeme hrášek a necháme vychladnout. Uzenou makrelu obereme a důkladně zbavíme kostí. Přimícháme rozkvedlaná vejce, crème fraîche, nastrouhaný sýr, tahini, hrášek a opepříme podle chuti. Korpus si předpečeme asi 10-15 minut na 180 stupňů. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na předpečený korpus vylijeme náplň a poklademe plátky cibule. Dopečeme ještě asi 30 minut dozlatova. Koláč můžeme podávat teplý i studený.

2016-03-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI