Quiche se špenátem a brokolicí zpět

Těsto:
špaldová mouka (Lidl - na koláče a sušenky)250 gzměklé máslo125 gcelé vejce1 ks
himalájská růžová sůl1/2 lžičky
Směs:
brokolice250 glistový špenát250 gsmetana na vaření200 ml
plátkový sýr dle potřebycelá vejce2 ks
špaldová mouka (Lidl - na koláče a sušenky) 250 g, změklé máslo 125 g, celé vejce 1 ks, himalájská růžová sůl 1/2 lžičky, brokolice 250 g, listový špenát 250 g, smetana na vaření 200 ml, plátkový sýr dle potřeby, celá vejce 2 ks

Příprava

Co vám budu povídat, prožíváme období, kdy nám začaly odcházet spotřebiče. Nejdřív tyčový mixér, to jsem se dost naštvala, protože je mojí pravou rukou. No, a aby toho nebylo málo, tak se s námi pomalu loučí lednice. Mrazák mrazí, ale lednice nechladí. Prostě paráda! Nálada na bodu mrazu. Tak jsem chtěla k večeři udělat něco rychlého, co se hned sní a napadl mě právě quiche.

Z první části surovin vytvoříme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím si vložíme do parního hrnce brokolici (natrhanou na růžičky) se špenátem a paříme přibližně 20 minut hezky do měkka. Smícháním smetany a vajec si připravíme směs, kterou quiche nakonec zalijeme. Nezapomeneme si předehřát troubu na 200°C. 
Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme s ním koláčovou formu (použila jsem silikon). Těsto propícháme vidličkou, aby z něj lépe unikala pára, a dáme ho péct na 10-15 minut. Po předpečení na něj vyskládáme brokolici a špenát, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýra a dáme péct na 200°C hezky dozlatova.

2016-05-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI