Ingredience: | |||||
nevařená quinoa | 80 g | voda | cca 200 ml | olivový olej | 2 lžičky |
vejce | 2 ks | oregano | 1 - 2 snítky | bazalka | 3 - 4 lístky |
mevědí česnek | 4 listy | sůl | 1/2 lžičky | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky |
nastrouhaný sýr Gouda | 75 g |
Má oblíbená quinoa dnes hrála svoji roli ve slané variantě mlsání. Quinoa tyčinky se sýrem a bylinkami jsou zdravou variantou na slanou svačinu, nebo jen tak na mlsání. Nedávno mne zaujal recept na tyčinky z quinoi, rozhodla jsem se, že je musím vyzkoušet. Měla jsem doma čerstvé bylinky a zbytek medvědího česneku a výsledek mě mile překvapil.
Quinou nejprve propláchneme a pak ji dáme do rendlíku společně se dvěma lžičkami olivového oleje a krátce ji orestujeme. Poté přilijeme vodu a vaříme cca 15 minut na mírném plameni. Po uvaření necháme quinou vychladnout a dáme ji do vetší mísy. Troubu předehřejeme na 210 stupňů. Malý plech si vyložíme pečícím papírem. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle.
V misce si smícháme vejce, nasekanou bazalku, oregáno a medvědí česnek společně se solí a práškem do pečiva. Promícháme vychladlou quinou a směs v misce a poté přidáme cca polovinu nastrouhaného sýra. Vytvoříme tak hmotu (těsto), kterou rozprostřeme na plech, vyložený pečícím papírem do cca obdélníku. Výška těsta by měla být cca 5 mm. Placku pak posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem. Pečeme cca 15-20 minut, až nám okraje zezlátnou. Po upečení nakrájíme na tyčinky či jiné námi oblíbené tvary.
Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI