První varianta: | |||||
větší masitá rajčata | 2 ks | avokádo | 1/2 ks | jarní cibulka | 1 ks |
ančovičky | 2-3 filátka | čerstvá bazalka | 1 hrstka | pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | olivový olej | 5-6 kapek | ||
druhá varianta: | |||||
větší masitá rajčata | 2 ks | naložená sušená rajčata | 4-5 ks | posekané kapary | 1 lžička |
jarní cibulka | 1 ks | čerstvá bazalka | 1 hrstička | drcené chillifeferonky | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka | olivový olej | 4-5 kapek |
bazalkové pesto na bagetky | 2-3 lžičky | čerstvé bagetky | 2-3 ks |
Přivezla jsem si z Itálie krásná masitá rajčata. Samozřejmě hlavně kvůli tomu, abych z nich vypreparovala semínka a mohla si je letos vypěstovat sama :-) . Jak já se vždycky těším na rajčata ze zahrady, krásně voňavá od slunce, slaďoučká ..... A jelikož jsem dužinu takto vydloubala, připravila jsem ze zbytku výborné tataráčky .
První varianta přípravy:
Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme. Podáváme na opečené bagetce nejlépe vychlazené.
Tento druhý recept jsem upravila z původního od Ivany Krausové.
Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary najemno posekáme. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem. Vychlazené podáváme na opečené bagetce potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.
Z jarní cibulky do receptu používám pouze bílou část.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI