Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem zpět

Ingredience:
středně velká červená řepa1/2 ksricotta35 gnastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky dle chuti
nasekaná pažitka1 lžičkalilmetková šťáva pár kapeksůl špetka
Zálivka:
olivový olej1 lžícelimetková šťáva1 lžičkarůžový pepř12 kuliček
sůl špetka
středně velká červená řepa 1/2 ks, ricotta 35 g, nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky dle chuti, nasekaná pažitka 1 lžička, lilmetková šťáva pár kapek, sůl špetka, olivový olej 1 lžíce, limetková šťáva 1 lžička, růžový pepř 12 kuliček, sůl špetka

Příprava

Řepa v moderním kabátku, který musí nadchnout každého milovníka zdravého jídelníčku. Kombinace, která vás zaručeně nadchne.

Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny…

Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.

Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme.

Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.

2014-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI