Těsto: | |||||
polohrubá mouka | 200 g | hladká mouka | 150 g | sušené droždí (množství pro 500 g mouky) | 1 balíček |
sůl | 1 lžička | cukr | 1 lžička | olej | 6 lžiček |
voda | 230 ml | ||||
Náplň: | |||||
lilek | 2 ks | cuketa | 1 ks | sýr Fetta | 200 g |
mozzarella | 100 g | tymián | 3 lžičky | celá vejce | 3 ks |
sůl | špetka | mletý černý pepř | špetka | velká cibule | 2 ks |
mléko | 0,5 dl |
Koláč je dobrý teplý (jen tak samotný nebo se zeleninovým salátem), i studený jako večeře nebo pohoštění k vínu a pivu.
Mouky smícháme s ostatními sypkými surovinami, pak přilijeme olej a vodu. vytvoříme kompaktní těsto, poprášíme moukou, přikryjeme je utěrkou a necháme hodinu kynout.
Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky, nasolíme a necháme hodinu vypotit.
Na oleji opečeme do zlatova nejprve lilky, pak na tenká kolečka pokrájenou cuketu a nakonec do zlatova i na měsíčky nakrájenou cibuli. Směs vychladíme.
V míse smícháme na drobno pokrájené sýry s vajíčkem, mlékem a pepřem, poté osolíme.
Těsto za pomoci trochy hladké mouky vyválíme přímo na plechu vyloženém pečicím papírem do obdélníku). Posypeme je cibulí, pak přidáme cuketu a na kousky (cca 2 x 1 cm) nakrájené lilky. Osolíme a posypeme tymiánem. Pak na zeleninu lžičkou rovnoměrně navrstvíme sýrovou směs. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 - 40 minut. Pokud začíná těsto během pečení z vrchní strany moc zlátnout, přikryjeme je alobalem.
Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a krájíme na porce.
Množství vychází na celý velký plech.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI