Ingredience: | |||||
ředkvičky | 5 - 6 ks | polníček | 3 - 4 hrsti | jblko | 1 ks |
citronová šťáva | dle chuti | uvařené vejce | 1 ks | vlašské ořechy | hrst |
klíčky (směs mungo fazolek, čočky, vojtěšky) | dle chuti | ||||
Zálivka: | |||||
olivový olej | 4 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžička | balzamikový ocet s oreganem | 2 lžíce |
med | 1 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Bylo třeba nějak upotřebit "zbytky" zeleniny, tak nějak od každého něco a pro tento případ je nejlepší udělat salát. Nechala jsem se inspirovat a udělala tak vlastní variaci na ředkvičkový salát. Tento salát je krásně barevný, dobře chutná a určitě je to plusový bod pro vaše zdraví.
Ve větší míse si ze všech ingrediencí vymícháme zálivku na salát.
Polníček si opláchneme a necháme okapat a zbavíme ho kořínků. Jablko nakrájíme na měsíčky a zakápneme citronovou šťávou a ředkvičky si nakrájíme na kolečka Poté do mísy, kde máme zálivku, dáme polníček, nakrájené jablko, ředkvičky a opatrně promícháme. Nakonec zamícháme ořechy a klíčky. Při podávání dozdobíme rozkrojeným vejcem.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI