Rukola salát se zálivkou ze zakysané smetany, Umeocta s Rustikální bagetkou zpět

Ingredience:
rukola3 - 4 hrstibílá cibulka1/2 kscherry rajčata3 hrsti
červená paprika1/2 kszakysaná smetana100 gtřtinový cukr dle chuti
himalájská sůl dle chutiumeocet1 lžičkacitronová šťáva pár kapek
pepř čtyř barev dle chutipažitka dle chutiolivový olej dle potřeby
rustikální pohankové bagetky2 ks
rukola 3 - 4 hrsti, bílá cibulka 1/2 ks, cherry rajčata 3 hrsti, červená paprika 1/2 ks, zakysaná smetana 100 g, třtinový cukr dle chuti, himalájská sůl dle chuti, umeocet 1 lžička, citronová šťáva pár kapek, pepř čtyř barev dle chuti, pažitka dle chuti, olivový olej dle potřeby, rustikální pohankové bagetky 2 ks

Příprava

Při nákupu zeleniny jsem nemohla přehlédnout rukolu, kterou mam strašně ráda. Většinou se vymluvím, že stejně nebude čas. Je to spíš lenost, únava, malému udělám první poslední, ale sebe odbývám. Většinou sáhnu po lučině s chlebem a červené paprice. Řekla jsme si, že prostě těch patnáct minut mě nezabije a rukolu konečně po dlouhé době koupila. Tuto večeři jsem si strašně vychutnala a každopádně ji budu opakovat.

Rukolu propláchneme, nakrájíme si zeleninu, zakapeme olivovým olejem, zamícháme. Připravíme si zálivku. Do zakysané smetany přidáme Umeocet, pár kapek citrónu, sůl, pepř, třtinový cukr, pokrájenou pažitku. Podávala jsem s Rustikální pohankovou bagetkou.

2016-02-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI