Ingredience: | |||||
prosátá hladká mouka | 300 g | sůl | dle chuti | droždí | 1/2 kostky |
vlahé mléko | 200 ml | olej | 50 ml | niva (2 trojúhelníky) | dle potřeby |
vejce | na potření | sezam | na posypání |
Miluji nivu a různé pečivo s nivou. A tady mám pro vás recept na rybičky plněné touto dobrotou.
Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme ho trochou vlahého mléka, počkáme, až vzejde, pak přidáme olej a mléko, do kterého zamícháme sůl. Vše propracujeme bez přidání další mouky. Propracováváme tak dlouho, dokud se těsto nelepí a necháme vykynout. Pak těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverce. Na jednu polovinu našikmo dáme nastrouhanou nivu a přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme a rohy přehneme přes sebe (ocásek), pak protější roh trochu rozřízneme, aby vznikla tlamička. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a jako oko použijeme rozinku. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI