Ingredience: | |||||
salát Lollo rosso | 170 g | rajčata | 2 ks | uzená mozzarella (scamorza) | 125 g |
pražená sezamová semínka | 15 g | opečený toast | dle chuti | ||
Zálivka: | |||||
olivový olej extra virgin | 50 ml | balzamico | 1 lžíce | hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
sušená bazalka (nebo lépe čerstvá) | 1 lžička | med | 1 lžička | česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
A zase ty bedýnky...Salát Lollo Rosso jsem nikdy nejedla a ani o něm neslyšela. Tyhle výzvy zkrátka miluju nejvíc. Je to trochu ostřejší, ale vynikající a lehká večeře.
Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.
Zálivku dejte na salát až těsně před podáváním, vydrží tak déle čerstvý a nebude tak rychle uvadat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI