Ingredience: | |||||
cherry rajčátka | 1/2 kg | olivy bez náplně | 1 sklenička | sušená bazalka | špetka |
olivový olej | 2 lžíce | čerstvá bazalka | hrst | ||
Obměna: | |||||
bazalkové pesto | 2 lžíce | mozzarella | 1/2 ks |
Nepodceňujte chuť čerstvého bazalkového pesta ....
Cherry rajčátka přepůlíme, smícháme s olivami (ty jsou již slané), přidáme špetku sušené bazalky či italského koření bez soli, přelijeme olivovým olejem extra virgin a posypeme bazalkou.
Jako obměnu můžeme místo olivového oleje a sušené bazalky použít bazalkové pesto. Které třeba jednoduše vyrobíte v hmoždíři, kam natrháte byliny, kápnete olej a utvoříme bylinkovou emulzi. Ta se též hodí na těstoviny či pizzu.
Takže čerstvé basalkové pesto zamícháme do salátu, ozdombíme kouskem zelené bazalky s mozzarellou. Podáváme s čerstvou bagetkou, toastem či celozrnným pečivem.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI