Salát s mandlemi a melasou z granátového jablka zpět

Ingredience:
různé listové saláty2 velké hrstizelené mandle5 ks
Zálivka:
olivový olej3 lžícečerstvá citronová šťáva3 lžícejavorový sirup1 lžíce
melasa z granátového jablka1 lžícesůl špetka
různé listové saláty 2 velké hrsti, zelené mandle 5 ks, olivový olej 3 lžíce, čerstvá citronová šťáva 3 lžíce, javorový sirup 1 lžíce, melasa z granátového jablka 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Zelené mandle jsou plody mandlovníku, které se před dozráním sklízí. Mají příjemně oříškovou vůni, měkkou, jedlou pecku a jemné chloupky na povrchu. Chuťově připomínají nezralé třešně.

Během března a dubna bývají součástí místních farmářských trhů. V těchto měsících jsou mandle nejchutnější. Křupavé a pevné na povrchu, měkké až rosolovité uvnitř. Často se konzumují lehce posypané solí jako chuťovka, finger food nebo malá svačina. Hodí se do zeleninových salátů, kde příjemně osvěží chutě. 

Saláty natrháme na kousky, mandle nakrájíme na tenké plátky. Salát přelijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním všech surovin na zálivku, a lehce promícháme.

2014-04-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI