Salát s řapíkatým celerem a hruškou zpět

Ingredience:
římský salát4 listyřapíkatý celer2 stonkyhruška1 ks
rukola hrstkagranátové jablko pár zrnekhoblinky parmezánu dle chuti
Zálivka:
rostlinný olej1 lžícemed1 lžičkacitronová šťáva1 lžíce
nasekané lístky meduňky dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
římský salát 4 listy, řapíkatý celer 2 stonky, hruška 1 ks, rukola hrstka, granátové jablko pár zrnek, hoblinky parmezánu dle chuti, rostlinný olej 1 lžíce, med 1 lžička, citronová šťáva 1 lžíce, nasekané lístky meduňky dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Kombinaci zeleniny s ovocem v salátech miluju. Tenhle vznikl vlastně náhodou, když bylo potřeba zlikvidovat zásoby v lednici před odjezdem na dovolenou. A je skvělej!

Salát omyjeme a natrháme do mísy. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky. Přidáme kousky hrušky a rukolu.
Zálivku získáme smícháním všech ingrediencí. Nejprve metličkou rozmícháme med s olejem, pak přidáme citronovou šťávu, bylinky, sůl a pepř. Připravený salát promícháme se zálivkou, posypeme granátovým jablíčkem a parmezánem a můžeme servírovat, třeba s celozrnnými krekry.

2017-09-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI