Salát s řepou, avokádem, grapefruitem a piniovými oříšky zpět

Ingredience:
červená řepa4 kořenyavokádo1 ksgrapefruit1 ks
opražené piniové oříšky velká hrstmix různých salátů dle vašeho výběru pár hrstí na osobuolivový olej trochu
sůl špetkamletý pepř špetka
červená řepa 4 kořeny, avokádo 1 ks, grapefruit 1 ks, opražené piniové oříšky velká hrst, mix různých salátů dle vašeho výběru pár hrstí na osobu, olivový olej trochu, sůl špetka, mletý pepř špetka

Příprava

Hurá! Konečně tu mám první recept, ve kterém figurují piniové oříšky. Patří k mým nejoblíbenějším, i když jsem v poslední době četla hodně článků o tom, jak po jejich konzumaci všechno chutná hořce. 

Jím je už několik let a musím říct, že se mi nikdy nic takového nestalo (ťukám na zuby). Jinak tomu nebylo ani při přípravě tohoto salátu, který mě zaujal. Našla jsem ho na oblíbené stránce Love & Lemons, ale originál obsahuje pistácie, které jsem doma zrovna neměla. Jde o zvláštní kombinaci chutí, která by mě asi nenapadla, ale musím říct, že mi salát moc chutnal. Hned bych si k němu upekla nějaké domácí bagetky!

Červenou řepu omyjte, neoloupanou ji pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní připravenou řepu: pečte ji 40 až 60 minut (v mém případě to trvalo něco kolem té hodiny, než byla řepa krásně měkká a šla lehce propíchnout vidličkou). Řepu nechte po upečení vychladnout, hned potom ji oloupejte a nakrájejte na kousky: nakonec ji lehce osolte.

Naporcujte si grapefruit, vykrájejte z něj měsíčky (já jsem vnitřní dužinu zbavila i všeho bílého, aby byl salát hezky barevný). Dejte si stranou trošičku jeho šťávy, můžete ji použít na zalití salátu. 

Avokádo nakrájejte na kostky a piniové ořechy lehce opražte na pánvi. Na připravené talíře naaranžujte výběr salátů*, posypte nakrájenými ingrediencemi a posypte opraženými oříšky. Nakonec vše pokapejte olivovým olejem a připravenou šťávou z grapefruitu. Dochuťte solí a pepřem dle vašeho uvážení.

*(já jsem použila rukolu a mix sezónních salátů, ale můžu vám doporučit třeba polníček)

 

2014-06-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI