Salát z červené řepy s brynzou a bazalkou zpět

Ingredience:
menší červená řepa2 ksčínské zelí4 listyovčí brynza120 g
čerstvá bazalka1 velká hrstjablečný ocet2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
menší červená řepa 2 ks, čínské zelí 4 listy, ovčí brynza 120 g, čerstvá bazalka 1 velká hrst, jablečný ocet 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Moje milovaná bylinková zahrádka jede na plný plyn, k tomu nová škrabka na zeleninové nudličky a výborná brynza. Výsledek vidíte na obrázku. Svěží, rychlé a lehké skoro letní jídlo. Pro masožravce přihoďte nějaký steak nebo kuřecí plátek a o večeři je postaráno. Nechte si chutnat!

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky nebo klasicky na struhadle. Zelné listy omyjeme a nakrájíme také na nudličky. Přihodíme nasekanou bazalku, nadrobenou brynzu a zakápneme jablečným octem. Přidáme trochu pepře, případně soli. S tou ale opatrně, brynza je sama o sobě  slaná dost. Nakonec už jen promícháme a můžeme podávat.

2018-06-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI