Salát z červené řepy s nivou zpět

Ingredience:
červená řepa2 větší bulvyniva150 gčesnek2 - 3 stroužky
zakysaná smetana1 kelímeksůl špetkapepř špetka
vinný ocet pár kapekolivový olej trochu
červená řepa 2 větší bulvy, niva 150 g, česnek 2 - 3 stroužky, zakysaná smetana 1 kelímek, sůl špetka, pepř špetka, vinný ocet pár kapek, olivový olej trochu

Příprava

Přidávám zase jeden receptík na úpravu červené řepy, která je v poslední době mou velkou oblíbenkyní a to nejen proto, že červená řepa má velmi nízký obsah kalorií, malé množství tuku a žádný cholesterol, ale protože mi prostě chutná.

Bulvy řepy omyjeme, odkrojíme "bubáky", osolíme, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca hodinu. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kousky nebo na hrubo nastrouháme. Smícháme s nastrouhanou nivou, přidáme prolisovaný česnek a smícháme se zakysanou smetanou. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Salát necháme hodinu v chladu. Můžeme si ho dát samotný jen tak, nebo s čerstvou bagetkou, výborný je i ke grilovanému masu.

2014-06-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI