Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou zpět

Ingredience:
kuřecí prso nakrájené na proužky1 kssušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g)1/2 skleničkymladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky1/2 ks
sušený česnek1 lžičkauvařená tarhoňa1 hrnek (200 ml)nakrájená zelená petrželka1 lžíce
nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr3 lžíce
kuřecí prso nakrájené na proužky 1 ks, sušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g) 1/2 skleničky, mladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky 1/2 ks, sušený česnek 1 lžička, uvařená tarhoňa 1 hrnek (200 ml), nakrájená zelená petrželka 1 lžíce, nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr 3 lžíce

Příprava

Těstovinový rýže, neboli tarhoňa, je skvělá nejen jako příloha, ale skvěle se hodí například do salátů.

Do nádobky dáme olej ze sušených rajčat přidáme česnek, promícháme a přidáme nakrájené maso, cuketu a sušená rajčata. Vše zlehka promícháme, uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6 hodin do lednice.
Poté na dobře rozehřáté grilovací pánvi grilujme-maso a cuketu z každé strany 5minut, rajčata 3minuty z každé strany.
Poté nakrájíme na sousta a v míse promícháme s tarhoňou a petrželkou. 
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Můžeme podávat teplé i studené-záleží na chuti.

Poznámka: Do osolené, vroucí vody na vaření tarhoni, můžeme pro hezkou žlutou barvu přidat na špičku lžičky koření kurkuma.

2014-11-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI