Salát z grilovaných paprik zpět

Ingredience:
červená paprika3 ksžlutá paprika3 ksslunečnicová semínka hrst
panenský olivový olej4 lžícešťáva z citronu1 ksnasekaný koriandr hrst
hrubá mořská sůl špetkačerstvě mletý pepř špetkacukr dle chuti
červená paprika 3 ks, žlutá paprika 3 ks, slunečnicová semínka hrst, panenský olivový olej 4 lžíce, šťáva z citronu 1 ks, nasekaný koriandr hrst, hrubá mořská sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, cukr dle chuti

Příprava

Snadný a přesto neobvyklý salát, který jistě oceníte.

Salát z grilovaných paprik mám ve svém kuchařském repertoáru už nějaký čas. A je tedy nasnadě, že jeho recept stále ještě není zde. Tímto svou chybu napravuji, protože se blíží období letních grilovaček a dobrých příloh nebude nikdy dost. 

Nejprve opečte papriky na grilu ze všech stran úplně dočerna. (Nemáte-li v plánu rozpalovat gril, stačí použít funkci gril v troubě.) Takto připravené je vložte do mikrotenového sáčku cca na 10 minut a nechte je pořádně se zapotit. Potom z nich lehce sloupněte slupky, nakrájejte je na proužky a vložte do misky.

K paprikám přidejte semínka a koriandr. Citronovou šťávu prošlehejte s olivovým olejem, solí a pepřem (bude-li na vás zálivka kyselá, můžete ji mírně dosladit moučkovým cukrem). Hotovou zálivkou polijte papriky a promíchejte.

Podávejte ke grilovanému masu či rybám, nebo jako lehoučkou vegetariánskou večeři.

Dobrou chuť!

2014-04-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI