Ingredience: | |||||
červená paprika | 3 ks | žlutá paprika | 3 ks | slunečnicová semínka | hrst |
panenský olivový olej | 4 lžíce | šťáva z citronu | 1 ks | nasekaný koriandr | hrst |
hrubá mořská sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka | cukr | dle chuti |
Snadný a přesto neobvyklý salát, který jistě oceníte.
Salát z grilovaných paprik mám ve svém kuchařském repertoáru už nějaký čas. A je tedy nasnadě, že jeho recept stále ještě není zde. Tímto svou chybu napravuji, protože se blíží období letních grilovaček a dobrých příloh nebude nikdy dost.
Nejprve opečte papriky na grilu ze všech stran úplně dočerna. (Nemáte-li v plánu rozpalovat gril, stačí použít funkci gril v troubě.) Takto připravené je vložte do mikrotenového sáčku cca na 10 minut a nechte je pořádně se zapotit. Potom z nich lehce sloupněte slupky, nakrájejte je na proužky a vložte do misky.
K paprikám přidejte semínka a koriandr. Citronovou šťávu prošlehejte s olivovým olejem, solí a pepřem (bude-li na vás zálivka kyselá, můžete ji mírně dosladit moučkovým cukrem). Hotovou zálivkou polijte papriky a promíchejte.
Podávejte ke grilovanému masu či rybám, nebo jako lehoučkou vegetariánskou večeři.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI