Salát z ječných krup a červené řepy zpět

Ingredience:
ječné kroupy40 gvařená červená řepa125 gbaby špenát (asi 35 g)2 hrsti
slunečnicová semínka1 lžícemozzarella100 gcitronová šťáva2 lžičky
javorový sirup2 lžičkyolivový olej1 lžícesůl špetka
výhonky z řeřichy dle chuti
ječné kroupy 40 g, vařená červená řepa 125 g, baby špenát (asi 35 g) 2 hrsti, slunečnicová semínka 1 lžíce, mozzarella 100 g, citronová šťáva 2 lžičky, javorový sirup 2 lžičky, olivový olej 1 lžíce, sůl špetka, výhonky z řeřichy dle chuti

Příprava

Salátek se výborně hodí jako lehká varianta oběda, jelikož obsahuje množství polysacharidů i bílkovin, které dodají plno energie do zbytku dne, a přitom jde o pokrm lehce stravitelný, takže se nebudete cítit unaveně a přesyceně. 

Kroupy navíc obsahují hodně vlákniny, sýr vám dodá vápník, řepa je známá se svými pozitivními účinky na játra a zelené doplňky jsou plné cenných vitaminů a minerálů.

Kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme zchladnout. Červenou řepu nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky. Z citronové šťávy, javorového sirupu, oleje a soli vymícháme dresing. V míse smícháme špenát, kroupy, nakrájený sýr, slunečnicová semínka a dresing. Na talíři zdobíme řeřichou.

2014-06-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI