Ingredience: | |||||
ledový salát | dle potřeby | rukola | dle potřeby | bazalkové pesto | dle chuti |
sůl | špetka | pepř | špetka | jablko | 1/2 ks |
třtinový cukr | špetka | med | dle chuti | dijonská hořčice | dle chuti |
vlašské ořechy | pár |
Na přání fanoušků zde dávám také recept na svůj vítězný salát z Třebíče. Vlastně tento recept vznikl docela v rychlosti a lehkém stresu, kdy mi bylo 30 minut před začátkem soutěžního duelu oznámeno, že můžeme používat pouze suroviny ze stánku a moje plány na rychlý nákup byly náhle pryč.
Při pohledu na už značně vybílený stánek jsem říkal Monice, že nejsem Harry Potter, abych z toho co tu máme, něco vyčaroval, Ale nakonec se to povedlo .
K přípravě potřebujeme ledový salát, který nasekáme na menší kousky a smícháme s rukolou. Ochutíme bazalkovým pestem, na nějž je recept v předchozím článku a osolíme, opepříme. Nakrájíme jablko na tenké plátky a dáme na pánev karamelizovat se špetkou třtinového cukru. Mezitím si zamícháme medovo-hořčičný dip z medu a dijonské hořčice v poměru 2:1. Můžeme použít i plnotučnou hořčici, kde nám poměr stačí 1:1.
Jakmile jablíčka chytnou krásně zlatavou barvu, ozdobíme jimi salát, zakápneme dipem a na závěr navrch nastrouháme a dozdobíme vlašskými ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI