Ingredience: | |||||
řepa velikosti tenisáku | 3 ks | cibule (stejně velká jako řepa) | 1 ks | česnek | 2 - 3 stroužky |
olej | 3 lžíce | balsamico | 2 lžíce | třtinový cukr | cca 1 lžíce |
čerstvě mletý pepř | špetka | sůl | dle chuti | čerstvý tymián | dle chuti |
Dresink: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | čerstvý kopr | dle chuti | sůl | dle chuti |
Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám. Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI