Salát z římských listů se ztraceným vejcem zpět

Ingredience:
římské listy1 hlávkaodtučněný tvaroh125 gmléko100 ml
vejce1 kspaprika1 kssalátová okurka1/2 ks
rajče1 ksředkvičky pár kouskůjarní cibulka1 ks
sůl špetkapepř špetkaocet pár kapek
římské listy 1 hlávka, odtučněný tvaroh 125 g, mléko 100 ml, vejce 1 ks, paprika 1 ks, salátová okurka 1/2 ks, rajče 1 ks, ředkvičky pár kousků, jarní cibulka 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, ocet pár kapek

Příprava

Výborná lehká večeře....

Dáme vařit vodu, do které přidáme ocet. Připravíme si zálivku z tvarohu, mléka, soli a jemně nakrájené jarní cibulky, dle chuti. Nakrájíme zeleninu, natrháme římské listy a smícháme společně se zálivkou. Voda by nám už měla bublat jako o život, zmírníme tedy plamen, aby voda pořád vřela, ale nechceme z toho Karlovarské vřídlo. Vytvoříme uprostřed vír a vložíme vejce. S přičiněním výru se žloutek obalí v bílku a vznikne nám tzv. ztracené vejce. Vařte 2-3 minuty, aby byl žloutek stále tekutý. Nakonec vejce osolte a opepřete a můžete servírovat.

Energické hodnoty:

Sacharidy 20 g
Bílkoviny 25 g
Tuky 6 g
Energie 250 kcal

Výborná lehká večeře, kterou lze bez problému zařadit jak do redukčního jídelníčku, tak i do běžného stravovacího plánu. Vřele doporučuji.

Tipy: Pokud si nebudete jistí při přípravě ztraceného vejce, můžete jej připravit natvrdo a přimíchat do salátu, což splní nutriční účel, ale nebude to vypadat tak dobře. Pokud zrovna nedržíte dietu, můžete si k tomuto jídlu dopřát např. žitný chléb a zařadit toto jídlo např. jako plnohodnotný oběd.

2013-11-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI