Ingredience: | |||||
sekaná rajčata | 400 g (plechovka) | česnek | 1 stroužek | mletý římský kmín | 1 lžička |
vajíčka | 4 ks | chilli nebo kayenský pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
čerstvý koriandr | hrst | jarní cibulka | 1 ks | limetka - šťáva | 1/2 ks |
med (dle chuti rajčat) | 1 lžička |
Šakšuka se dnes snídá nejen v Izraeli a Africe, místě svého původu, ale i tady. V sedm ráno bych si jí nedala. je to super snídaně pro víkendová pozdní rána, kdy se kolem desáté pomalu došoupete do kuchyně. Tohle jídlo vám nezabere o moc víc času než udělat čaj a kafe. Pokud to na vás je ráno i tak moc velká divočina, zkuste si ji připravit k obědu nebo večeři.
A jestli ji chcete mít víc českou a výrazný římský kmín a koriandr nemáte rádi, vyměňte římský kmín za ten obyčejný drcený a koriandr za petrželku. Nebo jenom přidejte víc jarní cibulky a místo chilli dejte mletý pepř.
Na rozpálenou pánev vlijte rajčata (nebo na menší kousky pokrájená čerstvá rajčata). Přidejte římský kmín, sůl a chilli podle chuti. Přidejte i prolisovaný stroužek česneku, limetkovou šťávu a pokrájenou jarní cibulku. Podle chuti oslaďte trochou medu (letní rajčata ze zahrady to určitě potřebovat nebudou).
V rajčatech udělejte vařečkou čtyři důlky a do každého vyklepněte vajíčko. Přiklopte pánvičkou a chvilku počkejte, až ztuhne bílek (žloutek by měl zůstat tekutý).
Na závěr posypte čerstvým koriandrem a ještě trochou jarní cibulky a snídejte společně s (toustovým) chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI