Ingredience: | |||||
barevná paprika | 4 ks | sušená rajčata | 6 ks | kapary | 1 lžíce |
ančovička | 4 ks | česnek | 2 stroužky | čerstvá bazalka a petrželka | hrstka |
Zálivka: | |||||
šťáva z paprik | veškerá zachycená | olivový olej | 3 lžíce | ocet balsamico | 1,5 lžíce |
sůl | špetka | citronová šťáva | trocha |
Čím více barev papriky, tím pestřejší salát....
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jádřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI