Škvarková pomazánka zpět

Ingredience:
škvarky300 gcibule1 ksjablko1 ks
česnek4 stroužkysádlo3 lžícesušená majoránka špetka
sůl špetkapepř špetka
škvarky 300 g, cibule 1 ks, jablko 1 ks, česnek 4 stroužky, sádlo 3 lžíce, sušená majoránka špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Vzhledem k tomu, že jsem zde minule dávala recept na domácí pečivo, tak dnes přicházím s receptem na opravdu výbornou škvarkovou pomazánku. Díky tomu, že je v ní jablko, je velmi jemná.

Nejlépe chutná na domácím čerstvém pečivu a nejlépe se samozřejmě zapíjí pivem.

Škvarky rozemelte. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, jablko zbavte slupky a nakrájejte ho také na drobné kostičky. Na lžíci sádla orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte jablko, prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Poté odstavte z ohně, přidejte rozemleté škvarky, zbylé sádlo, osolte, opepřete, přidejte majoránku, kterou předtím promněte v dlani. Vše důkladně promíchejte a dejte do lednice, aby pomazánka vychladla. Poté můžete ihned podávat.

2014-08-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI