Ingredience: | |||||
škvarky | 300 g | cibule | 1 ks | jablko | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | sádlo | 3 lžíce | sušená majoránka | špetka |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Vzhledem k tomu, že jsem zde minule dávala recept na domácí pečivo, tak dnes přicházím s receptem na opravdu výbornou škvarkovou pomazánku. Díky tomu, že je v ní jablko, je velmi jemná.
Nejlépe chutná na domácím čerstvém pečivu a nejlépe se samozřejmě zapíjí pivem.
Škvarky rozemelte. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, jablko zbavte slupky a nakrájejte ho také na drobné kostičky. Na lžíci sádla orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte jablko, prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Poté odstavte z ohně, přidejte rozemleté škvarky, zbylé sádlo, osolte, opepřete, přidejte majoránku, kterou předtím promněte v dlani. Vše důkladně promíchejte a dejte do lednice, aby pomazánka vychladla. Poté můžete ihned podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI