Ingredience: | |||||
škvarky | 400 g | středně velká cibule | 3 ks | škvařené sádlo | 3 velké lžíce |
jarní cibuka | 4 ks | čerstvá vejce | 2 ks | menší okurky | 3 ks |
hořčice | 2 lžíce | majonéza | 3 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Škvarky, škvarky a zase škvarky. Tak by se dal shrnout tento recept na nejen domácí, ale i poctivou škvarkovou pomazánku. Jistě, receptů je na internetu hromada, a tak do té hromady přispěju i já.
1. Jako první si nakrájíme cibuli nadrobno. Pokud máme při ruce food proccesor, nebo jiný mixér, tak jej použijeme. Ušetří nám to čas a práci. V menším rendlíku na střední stupeň rozpustíme sádlo. Přidáme cibuli a smažíme do hněda (většinou to trvá tak 15 - 20 minut). Mezitím si uvaříme natvrdo 2 vejce. Do vroucí vody vložíme vajíčka a časovač si nařídíme na 9 minut.
2. Do mixéru nasypeme všechny škvarky a rozmixujeme, dokud nám nevznikne taková hrubší kaše. Jarní cibulku rozdělíme na dvě části. Tu bílou část přidáme ke škvarkám do mixéru a zelenou část nakrájíme na kolečka.
3. Usmaženou cibulku přendáme do jemného sítka a necháme okapat od přebytečného sádla.
4. Vejce a okurky nastrouháme nahrubo na struhadle.
5. V míse smícháme škvarky, smaženou cibulku, kolečka jarní cibulky, vejce, okurky, hořčici a majonézu. Dle chuti osolíme a opepříme.
A máme hotovo! Nejlepší pomazánka je druhý den odleželá, ale věřím tomu, že se tomu nedá odolat a člověk si ji namaže hned.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI