Ingredience: | |||||
hladká mouka | 250 g | polohrubá mouka | 250 g | droždí | 1 kostka (42 g) |
mléko | 180 ml | vejce a ještě jedno na potření | 1 ks | rozpuštěné sádlo | 50 g |
sůl | 1 lžička | cukr | 0,5 lžičky | mleté škvarky | 250 g |
hrubozrnná sůl | dle chuti | kmín | dle chuti |
Díky domácí pekárně budete mít ulehčenou práci....
Do pekárny dáme napřed tekuté a pak sypké suroviny. Doprostřed rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Necháme vymíchat i vykynout. Mezitím si pomeleme najemno škvarky.
Vykynuté těsto přendáme na vál a vyválíme, co to jde. Do dvou třetin těsta rozetřeme škvarkovou hmotu, přehrneme zbývajícím suchým těstem, pak zase tu část se škvarkami přehneme na tu druhou část. Pak přehrneme horní okraj ke středu, to samé uděláme se spodním okrajem, takže nám vlastně vznikne takový balíček. Tem pak zase opatrně rozválíme a skleničkou omoučenou v mouce vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech vystlaný pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme cca 20 minut v troubě při teplotě 180 °C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI