Ingredience: | |||||
škvarky | 150 g | hladká mouka | 300 g | mléko | 120 ml |
sůl | 1 zarovnaná lžíce | prášek do pečiva | 1/2 balíčku | sůl a kmín | na posypání |
Včera jsem si zašla na Farmářské trhy na Náplavku. Krom spousty dobrot jsem si tam koupila i škvarkové tyčinky. Bylo to tak dobré, že jsem dnes musela vymyslet, jak je udělat i doma. Vyzkoušejte a snad vám budou chutnat stejně jako nám.
Škvarky si pomelte a nebo rozmixujte ve foodprocessoru a dejte do misky ke zbytku surovin. Nejprve promíchejte vařečkou a poté předělejte na pracovní plochu a zpracujte ručně.
Vyválejte plát o síle 3 cm a kolečkem nakrájejte na pruhy 2 cm široké. Stočte a položte na plech vyložený pečícím papírem.
Ideálně rozprašovačem pokropte vodou a posypte solí a kmínem.
Tyčinky pečte ve vyhřáté troubě na 200°C cca 15 - 20 minut.
Nechte vychladit a podávejte k pivu, vínu a nebo jen tak.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI