Ingredience: | |||||
kloboučky bedel | dle potřeby | přepuštěné máslo | dle potřeby | drcený kmín | dle chuti |
granulovaný česnek | dle chuti | worcesterová omáčka | dle chuti | voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Škvarečky z bedel, tvrdých hříbků, nebo z hlívy či žampionových kloboučků jsou moc dobré. Alespoň u nás doma si na nich vždy pochutnáme. Připravovala jsem je mnoho let na sádle, ale na másle, zakápnuté worcesterem jsou vážně delikatesa.
Bedly očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme je restovat do rozehřáté okmínovaného másla s česnekem.
Po chvilce podlijeme trochou vody, zastříkneme worcesterem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni cca 5 minut dusit.
Poté pokličku odstraníme, zbytek tekutiny prudkým varem odpaříme a škvarky za neustálého míchání osmažíme do nazlátlé barvy.
Osmažené škvarky dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, osolíme a podáváme s čerstvým pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI