Skvělý tatarák zpět

Ingredience:
hovězí svíčková200 gžloutek1 kscibule1/2 ks
pepř1/4 lžičkysladká mletá paprika1/2 lžičkypálivá paprika špetka
drcený kmín špetkadijonská hořčice1 lžičkaHeinz kečup2 lžíce
worcester1 lžičkakapary1 lžičkasůl dle chuti
světlá bageta nebo chleba na topinky dle potřebyolej dle potřebyčesnek dle potřeby
hovězí svíčková 200 g, žloutek 1 ks, cibule 1/2 ks, pepř 1/4 lžičky, sladká mletá paprika 1/2 lžičky, pálivá paprika špetka, drcený kmín špetka, dijonská hořčice 1 lžička, Heinz kečup 2 lžíce, worcester 1 lžička, kapary 1 lžička, sůl dle chuti, světlá bageta nebo chleba na topinky dle potřeby, olej dle potřeby, česnek dle potřeby

Příprava

Když jsem kdysi dostala ochutnat tatarák poprvé, s brekem jsem se ptala mámy, jestli jsme tak chudý, že musíme jíst syrový maso. Netušila jsem, že nic dražšího prakticky neexistuje. Hovězí svíčková ale nemusí nutně stát bambilión. Stačí navštívit parádní řeznictví v Braníku , a pořádnej tatarák vás vyjde asi na stovku. Já ty kluky branický mám moc ráda. Můžete bejt úplnej lajk a oni vám spolehlivě doporučí a poradí to nejlepší, stačí se svěřit, co se chystáte uvařit. Maso mají z českých farem, čerstvost na vás křičí z pultu a je vidět, že se o svůj kumšt skvěle starají! Jo a úsměv? Ten je u nich samozřejmostí!

Maso nakrájíme na tenký nudličky, a pak – velmi ostrým nožem – na malinkatý kousíčky. Určitě maso nemelte, nechcete z toho mít karboše, žejoObčas použiju spodní díl tyčovýho mixéru – nádobku s nožema a kostky masa v něm lehce nasekám. Vznikne vám tak masová koule, kterou zpracujete do požadovaného tvaru a uprostřed uděláte důlek na žloutek.

Cibuli nebo šalotku nasekáte najemno, přidáte ostatní ingredience a důkladně vše vidličkou spojíte. Nakonec můžete ještě kápnout trochu kvalitního olivovýho oleje.
A hotovo. Už jen udělat topinky a můžete servírovat dobrotu, která je super třeba jako pohoštění na večírcích nebo oslavách.

2017-01-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI