Slané avokádové lívance zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksrostlinné mléko (sojové, mandlové, rýžové)3/4 hrnkuvejce + na volská oka2 ks
pohanková mouka3 vrchovaté lžícekypřící prášek1/2 lžičkysůl dle chuti
kokosový olej na smažení
zralé avokádo 1 ks, rostlinné mléko (sojové, mandlové, rýžové) 3/4 hrnku, vejce + na volská oka 2 ks, pohanková mouka 3 vrchovaté lžíce, kypřící prášek 1/2 lžičky, sůl dle chuti, kokosový olej na smažení

Příprava

Sladké lívance znají všichni, ale zkoušeli jste si někdy připravit lívance na slano? Tento recept na mě napadl náhodou. Zrovna jsem v obchodě nakupovala zásobu zeleniny a přihodila jsem do košíku i avokádo. Většinou ho používám do smoothie, ale tentokrát jsem ho chtěla využít jinak. A protože se blížil víkend, lívancová snídaně byla jasnou volbou. A tak vznikly tyto dokonalé a vláčné avokádové lívance. Tip: pokud si chcete dopřát opravdu královskou snídani, doporučuji připravit si k nim volské oko nebo míchaná vejce.

Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka. K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a metličkou vypracujeme hladké těsto na lívance. Lívance smažíme dozlatova na pánvi, kterou jsme si předem lehce vymazali kokosovým olejem. K lívancům podáváme volské oko nebo míchaná vejce.

2016-09-20 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 8 lívanců.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI